Popsi.dk

Gå til indhold

Hoved menu

Udflugt til Lyngby

Billeder > 2010

Lørdag 24.07.2010.

Mads er endelig kommet og skal være her i Vestervig på ferie i de næste uger.. Dejligt..
Vi begyndte lørdagen med en plan om, at vi ville køre til Lyngby og så til sidst til Vorupør for at spise en is.
Egentligt ville vi bare køre ud til der, hvor det gamle fiske hus lå, inden det var ved at falde i havet og måtte jævnes med jorden.   

Jeg syntes, at kunne huske en der havde sagt, at der var et gammelt tysk bunker anlæg i Lyngby. Man skulle bare følge en grus vej midt i Lyngby, som så ville ende med at man kom ud til bunkerne.
Vi drejde af ved Astavej, hvor vi kørte ud af en meget smal grus vej. Vi kom til et skilt, hvor der stod "færdsel for uvedkommende forbudt". Det tog vi os nu ikke af og kørte bare videre. Vi kørte i hvad der syntes en evighed og det eneste vi så var enlige sommerhuse der lå spredt hen af vejen. Egentligt skulle man kunne køre hele vejen til Stenbjerg da det er den gamle redningsvej, men vi fortsatte ca. 3 km ud og kom til et sving ved en beton agtig fold. Der kørte vi ned og parkerede bilen. Vi gik op over klitterne. Da vi kom op kunne vi se en stor bunker i den højeste klit.

Det så dog ikke ud af noget særligt og Mads fik meget travlt med at spæne ned til vandet.... Ikke smart da vores plan jo var, at vi skulle finde bunkerne. Nå men vi fik fat i Mads og satte kursen mod den store bunker... Det var drøjt arbejde at gå tværs over klitterne igennem marehalm og en masse små rose ligenende og stikkende buske.. Nå men vi kom til hvad der så ud som en åben plads..
Som det ses på billederne, så var der ikke meget at se udover, hvor Mads står, der ser det ud til at være enten beton eller asfalt. Ihvertfald havde der været et eller andet på den plads.
Jeg tænkte mange tanker og tænkte, at det kunne have være alt muligt lige fra en landingsplads til en parkeringsplads. Man kan tydeligt se, at naturen over tid opsluger det der ikke bruges længere..
Vi begyndte at gå i retning af bunkeren over den tomme plads og kunne pludselig se en buker der var helt gemt af bevoksning. Der var en rende ved siden af bunkeren.. Vi fortsatte op så vi kunne få et overblik oppe fra bunkeren for oven...

Det var det en meget flot dag med mange flotte skyer og udsigten var "æ så ring endda".

Fra oven fik vi det store overblik og kunne nu se at der var mange bunkere for neden der så ud til at hænge sammen via løbe gange imellem dem.
Det var umuligt at se om det kun var en stor bunker eller en masse små men stort var det ihvetfald.

Vi nød det gode vejr og tog lige en pause, efter at have forceret en masse kuperet terræn. Så vi brugte lidt tid på bare at nyde den flotte udsigt.

Nedenunder kan i se lidt flere billeder fra anlægget..

Jeg fandt et par gamle billeder ved lokalhistorisk arkivs hjemmeside fra dengang Tysken var herre i Lyngby.

Ved Danmarks ende.....

Ved Lyngbys ende..

Vi sluttede besøget i Lyngby med at se endestationen.

Her lå der for ikke ret lang tid siden et fiskerhus som nu er væk pga. havets hugst i kysten..

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu