Popsi.dk

Gå til indhold

Hoved menu

Tur til Radartårnet

Billeder > 2012

Vi tog en aften i vores ferie ud til det gamle radar tårn ude på Agger tange. Tårnet har altid været lidt af et magisk sted for mig. Jeg kan huske da jeg var dreng, hvor jeg var med mine forældre derude og min brødre klatrede op i en del af tårnet. Det var ret fantastisk og stort dengang som jeg husker det. Dengang lå tårnet langt tilbage i klitterne og var helt i opret position.
Sådan er det IKKE i dag som det også fremgår af billederne. Der er sket en del i de år der er gået og tårnet er nu helt nede ved vandet.

Nå men stedet har en eller anden speciel ting over sig for mig, så jeg besluttede at det var en god ide at købe en engangsgril og så tage derud og spise aftensmad. Vejret var også helt perfekt til en strandtur.

Mads skulle selvfølgelig straks igang med at kravle på tårnet.. Jeg selv, der har højde skræk, prøvede ikke at bremse ham for meget.. Men han endte med at kravle ned igen og det passede mig nu ret godt :-)

De er nu ved at kystsikre. Det gør de på den måde at de suger sand op i et skib et godt stykke ude ved revlen, derefter sejler de skibet ind til kysten, hvor det stort set sejler på grund. Herefter begynder de at pumpe sandet ud imellem høfderne. Når skibet igen letter sig pga den lavere vægt, så sejler de lidt længere ind og sådan fortsætter de til skibet er tømt.... havet tager så stille og roligt sandet med igen og så begynder processen forfra.. På den måde bliver de vist ikke arbejdsløse lige foreløbigt.

De gamle bunkers langs stranden er ved at blive småfarlige. Som tiden går begynder betonen at smuldre og så kommer den skarpe stål armering frem. Når bunkeren, som radartårnet er på vej til, kommer under vand så er det et farligt sted at svømme... Se de spidse jernstykker på bïllederne. Om ikke ret mange år så vil selv radartårnet være ude i vandet.

De samlede billeder fra turen..

Om aftenen da vi var kommet hjem var der en rigtig flot solnedgang. Alt i alt en rigtig dejlig dag ved Radar tårnet... :-)

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu