Popsi.dk

Gå til indhold

Hoved menu

Tur til Norge

Billeder > 2013

Vi var allerede sidste år, ved at aftale en tur til norge på MC, sammen med Finn og Marianne.. nærmere bestemt Kristiansand, hvor vi bl.a. ville se bunkermuseet. Kanonstillingen deroppe var magen til den tyskerne havde sat op på den anden side af kattegat, nemlig i Hanstholm.. Kanonstillingen i Norge er så stadig intakt med kanon og det hele i modsætning til Hanstholm, hvor det meste blev afmonteret kort tid efter krigen.

Nu skulle det være, så vi kørte  afsted på en forlænget weekend tur den 14.06.

Vi valgte dog at køre i bil istedet for MC...
--------------------------------
Vi sejlede fra Hirtshals til Kristiansand med Colorlines hurtig færge.  

Første dag tilbragte vi i Kristiansand, hvor vi gik rundt i byen og til sidst fandt et sted at spise...

Den næste dag kørte vi til Grimstad, hvor Ingerlis har haft familie.. Hendes mors moster Mariane.. Ingerlis ville gerne se om hun kunne finde hendes gravsted. Vi fandt kirkegården men det lykkedes ikke at finde hendes grav.   
----------------------------
Det viste sig at Grimstad var en rigtig flot by..

Hjemme ved vores hotel "budgethotel".. Der var en seng, bad og toilet og så var det vist det.. men for et par nætter var det ok.. og så var det forholdsvis billigt..

Intet er ellers billigt i Norge...  Vi købte ind i Rema og måtte feks. slippe 31 kr for en pakke alm. skinke pålæg... til sammenligning koster sådan en pakke 9 kr i Dk.. Så det ville være en god ide, hvis man skulle være deroppe noget længere, selv at medbringe det mad man skulle bruge.  

Så var det tiden kommet til at tage på bunkermuseum... :-)

Vi var uden at vide det temmmlig heldige, at vi netop valgte den sidste dag til at se museet.. Det begyndte godt nok først med regnvejr... men endte i rigtig godt vejr.. Det var dog ikke deri heldet lå, men fordi de havde museums dag netop den dag.. Det var vi ikke klar over på forhånd.. Vi så derfor kanonen i aktivitet og så den dreje rundt blive hejst op og "skudt  af" (kanon slag smidt inde i kanon huset).. Der var folk der fortalte om krigstiden og om kanonen, hvordan den var blevet til og tiden med tyskerne i Norge.. ... Der var sat telte op hvor vi kunne smage den gamle rationerede mad de fik under krigen. Vi smagte bl.a. kartoffelfrikadeller noget urtesuppe og brød.. Alt sammen lavet på billige erstatningsstoffer. D
ertil kom der folk med gamle militær køretøjer som de satte op på række.
Det blev en rigtig god dag.. Syntes ihvertfald Finn og jeg.. :-)


Her er først billeder inde fra bunkeren.. Museet åbende først kl. 12, men vi fik lov at komme ind en time før så vi kunne nå at se det hele, inden vi skulle med færgen hjem..

Vi gik videre mod en form for hangar, hvor der stod en masse gamle effekter fra krigens tid.. bla. en lyskaster og flere typer antiluftkanoner.

Videre op mod den anden bunker som aldirg blev taget i brug... Denne kanonstilling skulle have været anderledes da kanonen skulle have været placeret inde i en bunker istedet for i det fri... båden der sejlede kanonen til Norge blev dog sænket, hvorfor kanon stilling aldrig blev til noget.. Krigen endte kort tid efter.

Så var det tid til at se kanonen..

Så blev det tid til at sejle hjem... Det var en dejlig Norges tur...

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu