Popsi.dk

Gå til indhold

Hoved menu

Tavlen

Opslagstavlen


På denne side er det meningen, at i kan opslå tanker, forslag og ideer eller emner op der kunne være en god ide for familien at vide eller få indblik i.

Det kunne også være forslag til arrangementer.. Ja alt er muligt..

Så tøv ikke ring eller skriv.....


Nye emner:
________________________________________________________________

14.05.2010 Nyt Kamera på Popsi.dk.

Så var ingerlis og jeg nede og hente et nyt kamera igår. Jeg besluttede at købe et mere avanceret kamera end det vi har brugt til de fleste af billederne og video klippene som i har kunne set her på siden.
Det gamle kamera er et Canon Ixus 75 kompaktkamera som vi indtil videre har været rigtig glade for.
Dog vil jeg sige, at der er begrænsinger ved et sådant kamera. Det tager gennemsnitligt rigtig gode billleder og video klip, men skal man have en tand eller 2 ekstra :-) så skal man købe et decideret videokamera og et decideret spejlreflekskamera.

Da jeg ikke har noget imod at købe brugt valgte jeg at kigge i den blå avis for at se om jeg kunne gøre en god handel. Jeg spurgte min kammerat Jens, der er temmelig dygtig til at fotografere, til råds og endte med at gå efter et Canon Eos 40D som er et semiprof kamera.
Jeg fandt et kamera der var 2 år gammelt, hvor der fulgte et Canon 17-85 USM IS (billed stabilisator) objektiv med. Ingerlis og jeg tog derfor igår til Rønde på Djursland for at bese det og det endte med at jeg købte kameraet.

Vi lavde en tur ud af det og besøgte min gamle kollega Rete og hendes familie i Lystrup som vi ikke havde set i næsten 1 år. Da vi vendte snuden hjemad viste GPS`en os ud på motorvejen imod Ålborg. Vi valgte lidt impulsivt at lave et kort visit hos Jens i Ålborg der havde hjulpet med valget af kameraet. Det var en hyggelig og impulsiv dag må jeg sige.... :-)   

Nu er det sin sag med et sådant kamera.. For godt nok kan det tage fantastiske billeder, men man skal selv sætte sig en del ind i tingene først,  for det kommer ikke bare af sig selv. Man har værktøjet men skal så til at lære at bruge det. Man kan selvfølgelig skyde på auto mode men de bedste billeder tager man ved selv at indstille sit kamera efter forholdende.

Jeg er derfor idag gået i gang med at sætte mig ind i tingene...... og håber dermed på sigt at kunne levere endnu flottere billeder her på siden så.......stay tuned :-)

________________________________________________________________

14.05.2010 Popsi.dk nu med RSS Feed :-)


Hej på opfordring af Ghita er der nu sat RSS Feed på siden. Dvs. hvis i har en RRS læser så kan i abonnere på denne side og når der dukker nyt op så kan i gå ind i Feeden og se hvad der er af nyheder her på siden...

Sidste nye feed er denne side i forhold til nyt kamera..

VH Preben

________________________________________________________________

31.05.2010 Qnap Nas.

Jeg vil lige fortæller en smule om min vidunder gadget som også muliggør at denne hjemmeside har set dagens lys :-)

Min Nas (Networked Applied Storage) Server har jeg til at stå i kælderen og den kører hele tiden. Den er efterhånden brugt af det meste af huset. Primært er den beregnet til lager kapacitet men den er meget mere end det.
Jeg har sat 2 harddiske i maskinen.. 1TB og en 1,5TB. Er det ikke nok (hvilket det ender med ikke at være for os) så kan man sætte 2 eller flere USB harddiske til den.

For at nævne lidt af de muligheder den har kan jeg nævne at den har indbygget:

  • Webserver.

  • Filserver.

  • Slimserver til musik.

  • Itunes server.

  • Download station.

  • Multimedia station.

  • Overvågnings service.

  • UPNP media server.

Jeg bruger serveren til mange ting. Først og fremmest kan den benyttes af alle der er givet adgang som intern lager for både filer billeder musik og video.

Dernæst har jeg en Logitech Squuezebox (som jeg senere vil fortælle lidt om) der også henter al musik fra Nas serveren. Boxen er sat til stereoanlægget i stuen.

Jeg har en WD Tv live Box inde ved vores tv der kan streame film, musik og billeder der ligger på Nassens harddiske direkte op på vores tv skærm.  Dvs. at jeg sjældent bruger at sætte en dvd i da jeg kan hente næsten al data og musik op fra vores server istedet..

Som noget af det sidste har jeg lagt vores hjemmeside på Nassen som også har en indbygget Webserver. Jeg har dermed mulighed for selv at "hoste" uden at skulle købe lagerplads ved et firma.

Alt i alt er Nassen en mini server (computer) der ikke er alt for dyr i strøm og som kan bruges til at dele informationer i udenfor hjemmet. Jeg kan desuden få adgang til min filer og billeder over internettet via multimedia browseren i Nassen. Jeg må sige at være blevet ret afhængig ad denne maskine og vil fremover klart have en sådan maskine til at stå og køre.

Man kan godt selv lave sin egen nas server i en alm. computer, hvilket jeg har eksperimenteret lidt med. Man skal egentligt bare hente et program der hedder "Freenas" det er som navnet antyder gratis.. Jeg har forholdsvist let fået det til at køre på en testmaskine jeg har i kælderen. Det har ca. de samme faciliteter der er indbygget i Nas serveren. Hvis man ikke gider at bøvle med at installere og konfigurere så er det lettere at købe en Nas Server, hvor det hele er installeret på forhånd..

________________________________________________________________

Næste side

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu