Popsi.dk

Gå til indhold

Hoved menu

Byforskønnelse

Vestervig

Dato. 18.06.2010
Vestervig har som en del af projekt "Mulighedernes land" fået midler til at rive en del af de gamle huse i byens centrum ned. Huse som i mange år har stået tomme og gået mere og mere i forfald. Der har desuden været en del bygninger som en vis person fra Låsby har fiflet med i hans boligspekulation.

Nu er det heldigvis lykkedes for gode lokale kræfter at få støtte fra projektet til at forskønne vores by.På billederne nedenunder ser i bla. 2 grunde hvor der er revet huse ned. Den tomme grund med gravmaskinerne har hende der ejer huset ved siden af fået lov til at købe for en billig penge.
Meningen er at man fra projektet vil sætte en mur op ud mod vejen så det af bliver en indgang til den nye ejers private parkering. Dermed er man sikre på at man også får en pæn facade ud mod vejen.

Den anden helt tomme grund har man planer om at undersøge om der kan søges midler hjem til etablering af et lavenergi hus.

Huset med de hvide kakler skal ses som et eksempel på alle de gamle nu nedlagte butikker der har været i byen. Disse facader er vanskelige at gøre flotte igen.. Der kan desuden ses et billede op i byen, hvor det også let ses at byen har været en livlig handelsby en gang.

Huset ved siden af vores kro der er ved at blive revet ned er bla. den gamle Danske bank bygning. Det er mange år siden banken lukkede som et led i Danske banks rationaliserings runde. Jeg har boet i Vestervig i efterhånden 12 år og banken har ikke fungeret i den tid jeg har boet i byen.
Tanken er at kroen ville kunne bruge den tomme plads til parkering, hvilket der mangles ved fester mv.

Dato. 21.06.2010
På Magrethevej er der endnu et hus der nu må lade livet. Huset har stået tomt i en del år efterhånden og har i den sidste tid tilhørt konkurs boet efter en vis fyr fra Låsby..
I toppen af Magrethevej er der endnu et hus der har stået tomt i lang tid.. muligvis det også indenfor nærmeste fremtid bliver revet ned...

Jo jo der sker sandelig noget i Vestervig.

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu